Finanzas
Sandrews > Blog > Finanzas > He de vendre per comprar: la hipoteca pont

He de vendre per comprar: la hipoteca pont

28/07/2022 | Finanzas

La hipoteca pont permet obtenir finançament en la compra d’una nova casa sense haver venut encara l’antiga. Aquí us expliquem un resum dels avantatges i requisits que requereix.

EL CONTEXT: T'estàs pensant canviar de casa, fa dies que mires i per fi has trobat la teva casa ideal, però hi ha un problema: has de vendre la teva casa actual per poder comprar-la. En aquest cas, la hipoteca pont pot ser del teu interès. Aquest tipus de finançament us permet comprar la nova casa sense haver venut encara l'antiga, i de normal disposareu d'un termini de 5 anys per vendre-la.

 

Definició: hipoteca pont

Una hipoteca pont és un tipus de finançament creat específicament per a persones que es volen canviar de casa, però abans han de vendre la seva per poder comprar la nova.

 


 

Funció: hipoteca pont

La hipoteca pont agilitza el procés de canvi de casa quan depenem de vendre l'antiga. Una de les condicions és que la casa antiga no tingui hipoteca o quedi un deute pendent molt petit. Un cop efectuada la hipoteca pont, el banc establirà un període, que de normal oscil·la entre els dos i cinc anys per vendre-la.

 

Com es fa la hipoteca pont

Inicialment es parteix de la situació en que ja es tingui contractada la hipoteca sobre la casa antiga. Seguit, el banc concedeix un nou préstec amb el qual podrem comprar la casa nova. En conseqüència, el client es compromet a vendre l'habitatge en un termini estipulat i, una vegada s'ha realitzat la venda, es torna el préstec corresponent a l'habitatge antic, continuant amb el pagament corresponent al préstec del nou habitatge.

 

Com puc aconseguir una hipoteca pont?

Per aconseguir una hipoteca pont t'aconsellem que tinguis en compte els aspectes següents:

  • Solen prestar un màxim del 80% del preu de taxació. En aquest cas, però, es tracta de la taxació dels dos immobles. En funció de les condicions de compra i de si ja hem amortitzat gran part de la hipoteca del primer habitatge, podríem arribar a costejar-nos la compra de la nova propietat en la seva totalitat, com si tinguéssim una hipoteca al 100%.
  • Depenent de lentitat bancària i de les condicions específiques que es puguin establir. En la majoria dels casos, el més habitual és que mentre s'està venent la primera propietat hi hagi un període de carència del capital de la hipoteca, de manera que només es pagaria la part proporcional als interessos. Un cop venuda la primera casa, es procedirà al pagament habitual de les quotes (que inclou tant l'amortització del capital presat com interessos).
  • En aquests casos el més comú és que en amortitzar deute per avançat com a conseqüència de la venda del primer habitatge, no es cobri comissió per aquesta operació. Tot i així, aquestes condicions poden variar en funció del contracte que signin.
  • A causa de l'alt nivell d'endeutament que comporten aquest tipus d'hipoteques, els bancs solen exigir un nivell de solvència alt al client.

 

Encara has de vendre casa teva per poder comprar-ne una de nova? La hipoteca pont pot ser que sigui la teva solució.

Vols estar informat sobre les nostres novetats?

APIS HOMOLOGADOS DE:


© Copyright 2024 Sandrews - Tots els drets reservats.