Inmobiliario
Sandrews > Blog > Inmobiliario > Com fer una casa rural?

Com fer una casa rural?

04/10/2021 | Inmobiliario

Actualment i en augment les cases rurals són cada vegada més un reclam tant per als turistes nacionals com estrangers. Segons les dades de l'INE de l'any 2018, les pernoctacions en allotjaments de turisme rural van incrementar a un ritme del 8,1% anual, donant la raó als que veuen les cases rurals com una bona possibilitat de negoci.

Segons les dades de l'INE vigents (en les quals es reflecteixen els efectes de la covid-19), mostren de manera clara la tendència anteriorment esmentada. Al llarg del juliol de 2021 s'ha assolit la xifra més alta de pernoctacions en el sector del turisme rural.

Veient aquestes estadístiques, sembla que és una bona idea invertir en el sector i nosaltres volem ajudar-te. En aquest artícle et resumirem els requisits i permisos que necessites per tal de fer una casa rural, així com reflexionar sobre com ha de ser el lloc idoni per fer-ho i quina publicitat pot necessitar.

 

1. A on fer una casa rural?

Segurament és una de les decisions més importants. El lloc i l'entorn seran un factor decisiu alhora de que un possible client es decanti per un establiment o un altre. 

Els viatgers de turisme rural solen buscar satisfer dues necessitats: tranquil·litat i peculiaritat. Aquests dos conceptes són clau a l'hora de triar on. Un entorn tranquil es pot trobar lluny de la ciutat fàcilment, però l'ingredient especial sempre serà que sigui peculiar. 

Farem servir com a exemple aquesta casa rural que actualment tenim a la venda. Clarament, veient la fotografia, aquesta casa té un entorn natural impressionant. Però què és el que la fa especial?

  • L'entorn natural no es comú a la zona. Aquesta propietat es troba en una zona on hi ha un microclima. A més, als voltants trobem nombroses rutes amb cascades i gorgues naturals. 
  • Al seu interior, aquesta casa rural ha estat totalment rehabilitada mantenint el seu encant rústic, antigament va ser la primera fàbrica de ciment Portland d'Espanya. Tot això fa que l'interior transmeti, en conjunció amb l'entorn, una calidesa especial. 
  • Ofereix tres tipus diferents d'estades. Habitacions dins de la propietat, habitacions amb accés independent i un apartament completament independent. En aquest sentit satisfà diferents tipus de necessitats i abraça diferents pressupostos. 
  • La zona té molt de valor històric, ja que aquí és on hi ha, entre altres, un conegut edifici centenari que va ser un dels primers hostals de Catalunya. L'Hostal de la Vall del Bac. Aquset era utilitzat sobretot per a la gent que viatjava a principis de segle XX d'Olot a Camprodon. 

Ara bé, hi ha un ingredient que no hem esmentat i també és important, la comunicació. Els clients han de poder arribar fàcilment a la casa. Aquesta propietat en qüestió se situa a la Vall de Bac, molt ben comunicada, a 20 minuts de Camprodon i Olot, a 1 hora de les principals platges de la Costa Brava, propera a França i a les principals estacions d'esquí de la zona, com prodia ser Vallter 2.000. La ubicació es immillorable!

Al llarg d'aquest primer punt, es tracta de trobar aquests factors: Tranquil·litat i peculiaritat. 

 

2. Reformar, construir o fer traspàs de negoci?

Aquesta seria la segona decisió important. Reformar, construir o fer traspàs? Quina opció he de contemplar?

Advocar per una o altra és impossible, hi ha molts factors que poden influir, provocant que qualsevol d'elles pugui ser la ideal per al teu cas en particular. Tot i que pot ser, l'ideal sigui fer una barreja. 

Seguint amb l'exemple anteriorment esmentat, la propietat en qüestió antigament va ser un negoci de turisme rural, llavors disposem de la llicència i tots els requeriments que es demanen per aconseguir-la. La propietat està totalment reformada, però es podria ampliar. A l'haver-hi unes runes a la propietat, aquesta finca que actualment consta de dues edificacions, la casa principal i una independent, podria perfectament ampliar-se. 

En aquest cas estaríem comprant una propietat que ja podria començar a generar diners, mantenint les possibilitats de construcccio i ampliació en tot moment. 

 

3. Quins son els requisits legals per fer turisme rural?

Arribats a aquest punt tenim clar el tipus de propietat i pla de negoci que busquem. Ara bé, quins permisos i requisits ha de complir l'allotjament? 

Cada comunitat autònoma defineix quins són els requisits mínims aplicats al seu territori, així doncs no es pot generalitzar. El que s'hauria de fer es acudir a la Conselleria de Turisme per tal de conèixer en profunditat les característiques tècniques i estètiques que s'han de complir. També, segurament, descobriràs que disposaràs de possibles ajudes i subvencions a les quals et pots acollir. 

Nosaltres podem ajudar-te explicant alguns dels requisits estàndards

  • Comptar amb permisos i llicències necessàries (Conselleria de Turisme i Ajuntament).
  • Tenir serveis (Llum, aigua calenta i freda).
  • Superfícies mínimes en habitacions: 6 m² individuals i 12 m² dobles. 
  • Farmaciola i extintor (quantat en funció del nombre d'estades i grandària de la propietat). 

Seguint amb l'exemple utilitzat al llarg d'aquest article. La propietat en qüestió disposa d'habitacions amb unes surpeficies molt superiors a les requerides. Afegit, disposa de calefacció de gasoil, dos pous i un dipòsit d'aigua de 20.000l amb una bomba i fossa sèptica. Té instal·lació completa de sistema antiincendis, així com llums d'emergència repartits per la casa. 

 

4. Quins permisos i llicències necessito per muntar una casa de turisme rural?

Aquí dependrà del camí que hagis decidit escollir, en el cas de que vulguis reformar una propietat, abans de res, hauràs de sol·licitar permís a l'Ajuntament i si és una obra important necessitaràs un visat emès per part del Col·legi d'Arquitectes. 

Seguit, ve la llicència d'obertura per part de l'Ajuntament. És aquí on també s'hauran de pagar les taxes corresponents. 

Finalment, t'hauràs de convertir en persona jurídica, autònom o societat límitada. Donar d'alta el negoci a Hisenda i catalogar-lo com allotjament rural. És recomanable, que avisis i et comuniquis amb la Guàrdia Civil o Policia local de la zona. 

 

5. Com promocionar una casa rural? Màrqueting. 

Com aconseguiràs els teus primers clients? Cal promocionar la casa. En l'actualitat la major part de gent planifica les seves vacances mitjançant internet. Llavors necessitarem, abans de res, una pàgina web. Disposem de moltes opcions, algunes més econòmiques que d'altres, però no t'oblidis, menys, és més. Una web senzilla, neta amb molt bona imatge és ideal. Una empresa que podria gestionar-t'ho seria Alterego Web. Després haurem de posicionar bé aquesta web a Google, així com promocionar el nostre negoci a portals de turisme (Airbnb, Booking, Rentalia…).

És el moment de treure a la llum els resultats de tot el procés. Transmetre mitjançant internet aquella tranquil·litat i peculiaritats amb què compta la teva propietat. És l'hora d'exposar totes aquelles activitats que es poden realitzar a la zona. 

Mira la propietat usada com a exemple en aquest artícle. No hi descansaríes uns dies? Si desitjes més informació sobre aquesta casa rural en venda, contacta amb nosaltres: +34 972 51 20 92 o bé info@sandrews.es

Vols estar informat sobre les nostres novetats?

APIS HOMOLOGADOS DE:


© Copyright 2024 Sandrews - Tots els drets reservats.